دوری از ورزش به همان اندازه که زیانبار می باشد، گرایش به آن میتواند بسیار مفید باشد و علاوه بر پیشیگیری از بروز سکتههای قلبی و مغزی، خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای دیگر را هم کاهش میدهد.
امروزه ثابت شده تنها کشورهایی میتوانند به مدالهای متعدد المپیکی، جهانی، قارهای و بینالمللی دست یابند که ورزشکاران، مربیان و مدیران ورزشی آنها از علوم پزشکی ورزشی به بهترین نحو ممکن استفاده کنند. به خصوص اینکه علم پزشكی ثابت كرده كه ورزش به عنوان علمیترين، ارزانترين و سادهترين روش برای پيشگيری و درمان انواع بيمارهای جهان صنعتی امروز مفيد است.
بر همین اساس آموزشهای مدرن علمی برای پیشگیری و درمان بیماریها، آسیبهای ورزشی، دوپینگ و مکملهای مجاز و غیرمجاز، توانبخشی، تغذیه و روانشناسی ورزش بسیار ضروری هستند. ورزش درمان بیماری ها اطلاعات کامل و نوینی را در مورد نقش پزشکی ورزشی در پیشگیری و درمان بیماریهای رایج در جهان امروز، اختلالات ارتوپدی، سكتههاي قلبی و مغزی، بيماریهای عفونی، سرطان، بيماریهای مغز و اعصاب، مضرات مواد مخدر، رژيمهای غذايی ورزشكاران و ساختار کمیتههای پزشکی ارئه کرده است.
ورزش به همان اندازه که برای فرد ورزشکار مفید است، دوری از آن هم عوارضی دارد. ازدیاد بروز سکتههای قلبی و مغزی، انسداد عروق کرونر قلبی و نیاز بیشتر به جراحی قلب، گشادی قلب، فشار خون بالا، چاقی، بیماریهای تنفسی، کاهش سیستم دفاعی بدن در برابر بیماریهای عفونی، بیماری های کبدی، آرتروز و بیماریهای ستون مهرهها از انواع بیماری هاست که دوری از ورزش میزان ابتلا به آنها را بیشتر می کند.
همچنین کم تحرکی و ورزش نکردن در بسیاری موارد موجب بروز دیسک کمر و گردن، سنگ کلیه، کاهش واکنشهای مغزی، احساس رخوت و خستگی مزمن و روحیه ضعیف در فعالیتهای روزمره میشود و از همه بدتر اینکه تمایل افراد به استفاده از مواد مخدر و الکل و مصرف بیشتر داروهای روان گردان را هم بیشتر میکند. کاهش ذخایر کلسیم و فسفر بدن، اختلالات پوستی، نارسایی جنسی و کاهش غلظت خون هم از دیگر عوارض ورزش نکردن است.